Zuid-Hollanders vieren vakantie in Drenthe of Gelderland

Vanwege het coronavirus vieren veel Zuid-Hollanders vakantie in eigen land. Ongeveer zes op de tien Nederlanders blijven dit jaar thuis of vertrekken naar een vakantiebestemming binnen Nederland. Vooral Drenthe en Gelderland zijn populair onder Zuid-Hollandse vakantieganger. Dat blijkt uit een enquête van een prijsvergelijkingswebsite onder 1.196 respondenten.

Veel buitenlandse vakanties geannuleerd
Maar liefst 44 procent van de ondervraagde kiest ervoor om de vakantie in Nederland door te brengen. Ruim 15 procent van de vakantiegangers gaat naar het buitenland. Bijna 22 procent van de respondenten twijfelt nog en 19 procent slaat de vakantie helemaal over. Vakantiegangers uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht gaan het liefst naar de provincies Drenthe en Gelderland op vakantie. Opvallend is dat er ook grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Zo willen vrouwen het liefst naar Zeeland op vakantie en mannen naar Limburg. Ook per leeftijdscategorie zijn er verschillen te zien. Zo willen 20 tot 40-jarigen graag naar Limburg en kiezen zestigplussers vaker voor Gelderland.

Op vakantie in Nederland
In principe kunnen we overal in Nederland vakantie vieren. Toch moeten we, naast ontspanning, ook oog blijven houden voor onze gezondheid. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Het is dan ook de bedoeling dat de vakantiegangers zich aan de basisregels houden. Dat houdt bijvoorbeeld in dat men 1,5 meter afstand houdt waar dat mogelijk is, vaak zijn of haar handen wast en in de elleboog niest. Bovendien is het belangrijk om drukte te vermijden. In het openbaar vervoer (ook de veerboot naar de Waddeneilanden) moeten mensen verplicht een niet-medisch mondkapje dragen.

Auto vakantieklaar maken
De auto blijft nog steeds het populairste vervoersmiddel om mee op vakantie te gaan. Ook voor een vakantie in Nederland is een auto ideaal. Voor de veiligheid van de passagiers, is het belangrijk om de auto te controleren voor vertrek. Het is belangrijk om in ieder geval de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en remvloeistof te controleren. Ook de banden moeten in goede conditie zijn. Het is dus raadzaam om de bandenspanning te controleren en te checken of de profieldiepte minimaal 3 mm is.

Regelmatig autoverzekering vergelijken
Tot slot is een vakantie in eigen land een goede gelegenheid om gelijk de autoverzekering eens onder de loep te nemen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld de module pechhulp binnenland aan hun verzekering toevoegen, zodat ze verzekerd zijn van pechhulp in Nederland. Door jaarlijks de autoverzekering te vergelijken en op zoek te gaan naar een goedkope autoverzekering, kunnen mensen veel geld besparen. De waarde en de leeftijd van je auto veranderen namelijk in de loop van de tijd. Het kan dus zijn dat mensen een allriskverzekering hebben, maar dat deze dekking eigenlijk helemaal niet meer past bij de waarde van de auto. Door een andere dekking te kiezen, wordt de premie een stuk lager.