[VIDEO] Een gezellige boel bij werk- en leerlocatie Guntersteinweg

De werk- en leerlocatie Guntersteinweg bevindt zich in het groene park Overvoorde in Rijswijk, aan de rand van de Haagse wijk Moerwijk. Hier worden deelnemers met een beperking in de leeftijd van 18 tot 68 jaar ondersteund door Middin, en is er van alles te doen.

‘Van hier tot Gunter’
Bij aankomst op het terrein, wordt je gelijk al verwelkomd door de drie alpaca’s van de werk-en leerlocatie, Kanjer, Miep en Inge.
Voor de deelnemers is er een grote binnenruimte waar de papierschepperij is gevestigd. In de kas en moestuin verbouwen de deelnemers  groenten, fruit en kruiden. Verder is er een kiosk ‘Van hier tot Gunter’ gevestigd in het voormalige kippenhok, waar bezoekers koffie, thee en huisgemaakte zoetigheden, zoals de bekende alpaca koekjes, kunnen bestellen. De kiosk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en woensdag tot 14.00 uur.

Een gezellige boel
Bij het stellen van de vraag “Wat vind je het allerleukste hier bij Guntersteinweg?” antwoordt deelnemer Ritesh onmiddellijk: “De gezelligheid!” En dat is zeker te merken. Voor vele deelnemers is de werk-en leerlocatie van Middin, een tweede huis. Voor begeleider Carolina is het werken bij Guntersteinweg één en al gezelligheid.”Het is maakt het hier zo leuk om te werken, door de deelnemers en de collega’s. Als de deelnemers hier vertrekken, gaan ze weer blij naar huis. Dat geeft een goed gevoel”.