Voormalig terrein JuVentaS wellicht nieuwe locatie voor Don Bosco

Don Bosco is al een tijdje zoekende naar een nieuwe locatie. Eind augustus loopt het huidige huurcontract af voor het pand aan het Julialaantje. Nu is bekend geworden dat het voormalig terrein van voetbalvereniging JuVentaS mogelijk een uitkomst biedt. Het terrein zou al sinds 2010 braakliggen. “We zijn erg blij maar er zijn natuurlijk wel nog veel stappen te nemen”, aldus Marlies Cuppen, leidinggevende bij Don Bosco.

Een grote wildernis
De gemeente Rijswijk besloot in 2008 dat het sportcomplex aan de Huis te Landelaan haar deuren moest sluiten. Sinds 2010 is het voormalig terrein van JuVentaS een grote wildernis. Wellicht is dit dus de nieuwe locatie voor Don Bosco. Wél moet er dan nog natuurlijk het een en ander gebeuren.

“Het was een positief gesprek”
Marlies Cuppen is blij dat er eindelijk wat licht lijkt te zijn aan het einde van de tunnel: “De Taskforce heeft ons afgelopen week meegedeeld dat wij wellicht kunnen verplaatsen naar het terrein van JuVentaS. Het was een heel positief gesprek en er gaan nog velen volgen. Wij moeten zelf ook nog onderzoek doen. Wij zijn in ieder geval blij dat er een lichtpuntje is maar er moet nog veel gebeuren.”

Huurcontract loopt af
In september van vorig jaar werd bekend dat het huurcontract van de huidige locatie aan het Julialaantje afloopt. De verhuurder wenste het huurcontract niet te verlengen. Dit contract loopt af op 31 augustus 2024.