Campagne ‘Maak van Rijswijk geen Racewijk’ van start

Een campagne met een woordgrap, zo presenteerde wethouder Armand van de Laar donderdag de campagne ‘Maak van Rijswijk geen Racewijk.”

Gedragsverandering
De campagne moet bewustwording genereren bij mensen die bewust of onbewust te hard rijden in het verkeer en moet mensen aan het denken zetten. “Heel vaak zijn ongelukken ook het gevolg van asociaal gedrag. Dat verander je niet zomaar, maar we kunnen wel vragen om er over na te denken.” aldus wethouder Armand van de Laar.

Woordgrapje
De campagne moet er voor zorgen dat Rijswijk rustige en leefbare wijken heeft. De wethouder benadrukte in zijn speech dat er 20 bewustwordingscampagnes zijn, waarvan de BOB campagne de bekendste is.

Lokale binding
Echte Rijswijkers of mensen die actief zijn in Rijswijk hebben ervoor gekozen om het boegbeeld te zijn van deze campagne. Moesliema, Gabriël en Marilena hangen vanaf nu levensgroot door de hele stad en kregen een poster met zichzelf er op als aandenken mee naar huis.

Eigen ervaringen
Marilena is kinderrechtenambassadeur. Zij vertelde aan Rijswijk.tv dat ze de situatie op het kruispunt Generaal Spoorlaan en Burgemeester Elsenlaan erg gevaarlijk vindt: “Auto’s komen voorbij zoeven en ze gaan op de lijnen staan zodat wij als voetgangers niet kunnen oversteken.” Moesliema voegt er aan toe dat ze zelf slachtoffer is geworden van een racende auto die haar heeft aangereden: “Mensen, let op elkaar en let op de kinderen.”