[VIDEO] Nieuw sportveld geopend bij ROC Mondriaan

Dinsdagmiddag 6 juni is bij de Delftse campus van ROC Mondriaan een nieuw sportveld geopend. Dit gebeurde met spectaculaire demonstraties en een feestelijke openingshandeling.

Studenten én inwoners
Het nieuwe sportveld wordt gebruikt door de studenten van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen. Zo worden zij opgeleid voor onder andere het geven van lessen en begeleiding. Het veld is daarom niet enkel bedoeld voor de studenten, maar ook voor bepaalde doelgroepen uit Delft en Rijswijk.

De studenten doen praktijkervaring op door te oefenen met lesgeven op een locatie zoals ze die in de beroepscontext ook zullen tegenkomen. Op dit moment krijgen zowel kinderen van de buitenschoolse opvang als ouderen uit de buurt les van de studenten. Naast het opdoen van ervaring voor studenten, biedt het nieuwe veld zo ook een positieve bijdrage aan de sportstimulering van de inwoners van Delft en Rijswijk.

Feestelijke opening
Dinsdagmiddag werd het veld feestelijk in gebruik genomen. Kinderen kregen al die eerste sportieve activiteiten voorgeschoteld, er was een spectaculaire demonstratie en uiteraard werd het veld officieel geopend door middel van het doorknippen van een lint.