[VIDEO] Corona testbus kan 200 testen per dag doen

De eerste corona testbus van Eurofins is woensdag officieel geopend in Rijswijk. Hierdoor heb je geen onnodige reis- en wachttijden meer voor een PCR corona-test.

Snel naar oude normaal
De eerste Eurofins corona testbus rijdt door Nederland en heeft als bestemming alle bedrijven, sportverenigingen en evenementen in Nederland. In de bus wordt preventief getest op corona. De bus draagt daarmee bij aan het veilig en snel opstarten van de economie én het voorkomen van nieuwe virusuitbraken.

200 testen per dag
Jacob Olie, directeur Clinical Diagnostics Benelux: “Deze combinatie biedt de hoogste mate van zekerheid en zorgt ervoor dat (bedrijfs) activiteiten zo min mogelijk worden vertraagd.” Het inzetten van de Eurofins COVID-19 testbus geeft organisaties ook de mogelijkheid om te voldoen aan corona richtlijnen voor veilig werken. In de bus kunnen 200 testen per dag worden afgenomen.

Preventieve testen
De uitslag van de sneltest volgt binnen 15 minuten na afname, de uitslag van de PCR test een dag later. Olie: “Het is een preventieve test en we testen alleen mensen zonder klachten.”`Medewerkers met een negatief (snel) testresultaat kunnen na 15 minuten hun activiteiten hervatten. Iedereen ontvangt een reiscertificaat wat een voordeel betekent voor dienstreizen.

Heel Nederland
De bus rijdt de komende zes maanden door heel Nederland en bezoekt op aanvraag locaties waar mensen bij elkaar komen zoals bedrijven, sportverenigingen en evenementen. Meer informatie over de testbus is te vinden op de website van Eurofins of via telefoonnummer 071-5161680.

Bekijk de video hier.