Verwarde muurpoeper zorgt voor overlast in De Strijp

“Regelmatig wordt gepoept tegen de muur naast de achteringang van onze flat aan de Pioendreef in De Strijp. Als we de hond ’s ochtend uitlaten, zit de verse poep op een meter hoog tegen de stenen geplakt”. Aan het woord is bewoner Jan Roos.

Verpaupering en onveiligheid neemt toe
Deze muurpoeper is de druppel die de emmer doet overlopen voor de flatbewoners. “De laatste jaren is sprake van een verpaupering en onveiligheid in de wijk. Inbraken in huizen en auto’s, papiertjes tussen huisdeuren, hoog onkruid en weinig zichtbare politie en handhaving”, vult Jan Roos aan. “Het is nog een betrekkelijk jonge wijk, dit zou toch niet moeten gebeuren”.

Zorgelijke ontwikkeling voor bewoners
Marc Weterings van Rijswijks Belang spreekt over een zorgelijke ontwikkeling voor de bewoners van deze flat. “In je huis moet je je prettig en veilig voelen”. Hij vreest dat hier sprake is van een verward persoon. “Door bezuinigingen in de zorg, zie je een tekort aan opvang. De persoon die dit doet, zou de juiste hulp moeten krijgen.”

RijswijkWonen gaat in contact met huurders
Woningbouwvereniging RijswijkWonen, eigenaar van de flat, geeft aan voor het eerst te horen van deze muurpoeper. “Als de huurders hiervan een melding maken, nemen we contact op met de bewoners en kan een inspecteur langs gaan om te kijken wat wij hieraan kunnen doen”.