Toch geen alternatieve intocht Sinterklaas in Rijswijk

Desiré Jongejan heeft vandaag bekend gemaakt dat er toch geen alternatieve intocht van Sinterklaas komt omdat het aantal mensen die besmet raken met corona stijgt en de 1,5 meter niet te waarborgen is. Op 7 juli sprak Rijswijk.tv met Desiré en vertelde ze nog dat er hoe dan ook een alternatieve intocht zou komen. Corona gooit nu roet in het eten.

Geen traditionele intocht
In juli van dit jaar besloot het echtpaar Ruud en Ingrid Louman, die sinds jaar en dag de organisatie van de intocht op zich nemen om dit jaar geen Sinterklaasintocht te organiseren. De organisatoren van de intocht hadden dit besluit genomen omdat er na de nodige overleggen rondom Zwarte Piet die gepland stonden geen tijd meer was om een traditionele intocht te organiseren.

Helemaal geen intochten
Het hangt al wat langer in de lucht dat er mogelijk helemaal geen intochten komen omdat dit conform de maatregelen rondom corona niet mogelijk is Gemeenten kiezen massaal voor alternatieven, zoals digitale intochten en andere initiatieven. Of er in Rijswijk nog iets gaat gebeuren is op dit moment niet bekend. Er zijn bij onze redactie enkele initiatieven bekend, maar of ze uitvoerbaar zijn zal moet blijken.