[VIDEO] STEM OOK MEE VOOR DE RIJSWIJKSE VRIJWILLIGER VAN 2018

Duizenden Rijswijkse vrijwilligers zijn elke dag druk in de weer. Er zijn er vijftien genomineerd door een jury gekozen uit 45 voorgedragen vrijwilligers/groepen. De inwoners van Rijswijk bepalen met hun stem wie op maandag 10 december tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest de Vrijwilligersprijzen 2018 straks in ontvangst nemen nemen. Volgens wethouder Welzijn Björn Lugthart verdienen eigenlijk alle vrijwilligers een prijs.

Rijswijk zonder vrijwilligers niet denkbaar
Björn: “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving. Daarnaast zijn zij veelal de ogen en oren in de wijken. Zij weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Toch willen we ieder jaar een aantal vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. Zo kunnen we de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Laat je stem horen
Vanaf maandag 15 oktober kan iedereen per categorie één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger(s) op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk: de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde. Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze vanaf genoemde datum op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs de filmpjes bekijken van de genomineerde vrijwilligers. Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Stemmen, online of met het stemformulier in de stembus, kan tot en met 12 november 2018.