Speeltuin in Eijkelenburg is een gevaarlijke puinhoop

De kinderen kunnen niet spelen in de speeltuin aan de Rhijnauwen in de wijk Eijkelenburg. Het is er onveilig en de speelwerktuigen zijn kapot. Reden voor Beter voor Rijswijk om aan de bel te trekken en vragen te stelen aan het college. “Hier werd enige jaren geleden een tijdelijke speelvoorziening aangebracht voor kids. Na het voltooien van het bouwproject komt elders een definitieve speeltuin. Dit kan echter nog enige jaren gaan duren”, zegt BvR- raadslid Larissa Bentvelzen.

Van omwonenden heeft Beter van Rijswijk vernomen, dat vanaf het begin al bekend was dat de speelgelegenheid door de Gemeente Rijswijk was afgekeurd. “De situatie is nu zodanig dat gevaarlijke onderdelen van de klimboom zijn verwijderd. Door vocht en aantasting van de boom is deze in zijn geheel niet meer bruikbaar. Ook de glijbaan is gevaarlijk, bied geen enige vorm van veiligheid en de onderliggende zandbak is na een regenbui veranderd is een waterbak”, aldus fractieassistent BvR, Dennis Cupedo. “Ook is er geen enkele vorm van afrastering aanwezig waardoor spelende kinderen gemakkelijk op de rijbaan terecht kunnen komen met alle mogelijke gevaren”.

“Wij vragen het college of ze de speeltuin met onmiddellijke ingang wil afsluiten en daarna verwijderen. In overleg met de omwonenden moet er nog voor het voorjaar een vervangende en veilige tijdelijke speelgelegenheid worden aangelegd”, legt Larissa Bentvelzen toe. “De gemeente wil toch niet verantwoordelijk zijn ongelukken bij deze beroerde speelgelegenheid?”