Speeltuin De Eekhoorn, straks ook buurthuiskamer

“Er komt mooi nazomerweer aan. Daarom is speeltuin De Eekhoorn in weer open. De kids stonden voor het hek en wilden graag spelen”, vertelt Ed Braam bestuurslid van De Eekhoorn en ook lid van Beter voor Rijswijk. Dinsdag pleitte hij om hier ook de buurthuiskamer van Te Werve te huisvesten. “Die moet weg door sloop, maar juist in deze wijk hebben de bewoners behoefte aan een plekje, gezellig samen met de kinderen”. Speeltuin Te Werve was een tijd dicht door gebrek aan vrijwilligers. Vorig jaar zomer maakte de speeltuin een doorstart als Speeltuin De Eenkhoorn”, zegt Ed Braam. “We hebben een stichting opgericht en zijn op zoek gegaan naar vrijwilligers. Gezien de grote hoeveelheid kinderen die komen spelen, de vrijwilligers en de vele activiteiten zoals een tentenkamp een groot succes.”

Buurthuis weg door aanstaande sloop
“De wijkbewoners zien elkaar in de buurthuiskamer in de Idenburglaan. Vooral de koffieochtenden zijn populair. Veel alleenstaanden komen hier een praatje maken. Maar nu worden de huizen en ook de wijkhuiskamer gesloopt, terwijl er nog geen oplossing is voor de wijkhuiskamer”, vult Ed aan.

Huiskamer op terrein van speeltuin
Naast het huisje met materialen op het speeltuinterrein, laat Ed ons een betonnen vloer zien. “Daar zou zo een nieuwe buurthuiskamer kunnen komen. Met de vele lachende en spelende kinderen erbij, wordt het er vast een gezellig”.  De bezoekers van de inmiddels gesloten buurthuiskamer komen bij goed weer op woensdagochtend om 10.30 uur al in de speeltuin voor hun kopje koffie bestellen. Maar als de herfst invalt, moeten zij thuis blijven.