Scholieren op bezoek bij Meesterbakker Roodenrijs

Leerlingen van de Naaldwijkse Herman Broerencollege en de ’s-Gravenzandse Eben Haëzerschool bezochten de bakkerij van Meesterbakker Roodenrijs op de Lange Kleiweg in Rijswijk. Dat gebeurde  op de Dag van de Westlandse Techniek. De leerlingen van het Herman Broerencollege en de ’s-Gravenzandse Eben Haëzerschool konden bij Meesterbakker Roodenrijs niet alleen kijken naar het ambachtelijke handwerk, dat hoort bij het beroep van bakker/banketbakker, maar ook naar de techniek die daarbij wordt gebruikt.

“Het is leuk om de leerlingen te laten zien dat er ondanks al het handwerk wel degelijk gebruik gemaakt wordt van techniek”, legt Judith Barendse, pr-medewerkster bij Meesterbakker Roodenrijs uit. “Banketbakkers werken heel veel met de hand, maar er zijn machines om het deeg te kneden of om het uit te rollen. Die zie je direct als je de bakkerij in stapt.”

“Daarnaast zijn er ook nog verborgen slimmigheidjes waar je niet zo snel aan denkt, aldus Barendse. “Zo is er een koelapparaat dat zorgt dat het water dat aan het deeg wordt toegevoegd op de juiste temperatuur is. Onmisbaar voor de broodbakkers!”