Politie gaat naar verkeerde adres na melding steekpartij Generaal Spoorlaan Rijswijk

Enkele weken geleden schreven we op Rijswijk.tv over de onhandige nummering van de woontoren ‘De Generaal.‘ Afgelopen weekend werd pijnlijk duidelijk dat deze nummering voor gevaarlijke situaties zorgt.

Kostbare tijd verloren door vergissing in adres
De hulpverleners werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeroepen voor een steekpartij aan de Generaal Spoorlaan 485A. Twee politiebusjes, acht politieagenten en een cameraploeg stonden echter eerst aan de deur bij nummer 485. Tijdens een gesprek met de bewoner bleek dat de politie een melding gekregen had van 485A. Dat is het huisnummer van alle appartementen in De Generaal. Dit pand ligt enkele honderden meters verderop. Door dit ‘misverstand’ ging er kostbare tijd verloren.

Steekpartij in woontoren De Generaal
Bij de steekpartij in De Generaal raakte één persoon gewond. Een ambulance kwam enkele minuten nadat de politie op het verkeerde adres stond ter plaatse op het juiste adres. Daar heeft het ambulancepersoneel het slachtoffer nagekeken. Later is het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis.

Groot probleem voor velen
Dit weekend werd duidelijk dat de onduidelijke nummering van de huizen aan de Generaal Spoorlaan niet alleen een uitdaging is voor de postbezorgers, maar ook de hulpverleners weten het adres bij een noodsituatie niet direct te vinden. Wethouder Armand van de Laar gaf eerder in een gesprek met Rijswijk.tv aan dat hij bezig is met een oplossing voor dit probleem, waarbij de kans groot is dat de nummering aangepast gaat worden.