[VIDEO] Nieuwe woontoren onvindbaar voor postbode en hulpdiensten. “Ik mis de kaartjes van mijn vriendinnen”

De eerste bewoners zijn ingetrokken in de nieuwe woontoren ‘De Generaal’ aan de Generaal Spoorlaan. Er is echter een probleem met de vindbaarheid van het pand. Het pand heeft namelijk het huisnummer 485A gekregen met toevoegingen.

Huisnummer 485A
De woontoren blijkt in de praktijk onvindbaar te zijn voor postbodes, bezorgers en hulpdiensten. Dit levert dagelijks problemen op voor de bewoners. “Nummer 485 ligt bij een ander winkelcentrum, ruim 500 meter verderop. Als je in De Generaal woont, dan kan je huisnummer 485A-F168 zijn. Dit begrijpt niemand. Het past vaak niet eens in de vakjes van formulieren. Daarnaast komen de kaartjes van mijn vriendinnen ook niet aan. Ik ben nu zwanger. Het zou wel leuk zijn als de kaartjes na de geboorte wel aankomen”, aldus een bewoner.

Beter voor Rijswijk springt in de bres
De politieke partij Beter voor Rijswijk vraagt aandacht voor dit probleem: “Bewoners hebben bij ons aan de bel getrokken omdat ze geen post ontvingen. De post werd niet bezorgd. Belangrijke poststukken van bijvoorbeeld de notaris en de bank werd niet bezorgd. Alle post wordt bezorgd op nummer 485. Maar ook de keukenboer kan het adres niet vinden. Hier moet snel een oplossing voor gevonden worden”, aldus raadslid Arno van den Berg.

Wethouder belooft een oplossing
De bewoner heeft een klacht ingediend, maar geen reactie ontvangen. “Er zijn ook voorafgaand al klachten ingediend. De gemeente gaf toen aan dat ze niets kunnen doen. Rijswijk.tv legde het probleem voor aan wethouder Armand van de Laar. “We moeten het probleem oplossen. Op korte termijn kan het met een bord bij nummer 485. Structureel moeten we kijken naar een andere huisnummering. Dat gaan we samen met de bewoners bekijken. Allereerst krijgt de bewoner een grote bos bloemen. Niet alleen voor het ongemak, maar ook voor het aankaarten van het probleem.”