Opnieuw voetganger geschept bij aanrijding Generaal Spoorlaan

Bij een kop-staart botsing op de Generaal Spoorlaan is vanmiddag een voetgangster gewond geraakt. Een automobilist botste ter hoogte van een zebrapad op zijn voorligger, die daardoor tegen de voetgangster aan reed. Volgens Brigitte Goudsmith is dit punt door de diverse afslagen erg onoverzichtelijk. In een gesprek met raadslid Ed Braam van Beter voor Rijswijk gaf ze aan dat er de laatste tijd veel ongelukken zijn gebeurd en moet nu echt iets gebeuren. “Hang borden boven het zebrapad of plaats verkeerslichten”. Ed Braam vervolgt: “De palen kunnen dan ook worden voorzien van fluorescerend geel. Samen met de borden zou dat een verbetering zijn ten opzichte van de huidige situatie”.

De politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De voetgangster had veel pijn en is vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurster van de voorste auto gaf na het ongeval aan dat zij last van haar nek had. Ook voor haar is een ambulance ter plaatse gekomen.
De automobiliste is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De Generaal Spoorlaan was tijdens de hulpverlening en bergingswerkzaamheden tijdelijk afgesloten vanaf de Schaapweg in de richting van de Prinses Beatrixlaan.

Foto’s: Daan van den Ende