Het ontbreekt Rijswijk aan een Weesfietsenbeleid

Een grote irritatie van de Rijswijkers zijn de vele achtergelaten fietsen. Ze houden plaatsen bezet aan de beugels en het ziet er niet uit. Het probleem is dat Rijswijk wel een Fietswrakken Protocol heeft, maar geen Weesfietsenbeleid.

De afdeling Handhaving kan bij fietsen waarvan de herstelkosten hoger zijn dat de waarde een rode sticker plakken en die fietsen uiteindeijk verwijderen. De gemeente bewaart de fietsen dan nog 13 weken. Daarna worden deze wrakken vernietigd. Dat gebeurt 50 keer per kwartaal, 200 per jaar !!
Achtergelaten fietsen – vaak gestolen – die nog goed zijn vallen niet onder dit protocol, daar kan handhaving niets mee. Die staan dus vaak meer dan een half jaar op straat. Met als resultaat een rotzooitje, vooral in Oud Rijswijk. Op zaterdag kunnen bezoekers die per fiets naar de markt komen hun fiets niet parkeren, maar wijken uit naar tuinhekken en lantarenpalen.
Bewoners hebben al regelmatig hierover gebeld en geklaagd. Wanneer komt er in Rijswijk een Weesfietsenbeleid? Welke Rijswijkse partij geeft hiervoor een aanzet. Rijswijk stimuleert de inwoners om meer te fietsen. Toch ??