Oliebollenmachine van Bakker Bosman is gestolen

Bakker Laurens Bosman uit de Herenstraat in Oud Rijswijk was al begonnen met de verkoop van oliebolleen en appelbeignets. Dat doet hij in een speciaal oliebollenhuis voor de winkel. In de nacht van zaterdag op zondag hebben dieven ingebroken en hieruit zijn oliebollenmachine gestolen. Een strop van € 7.000 en op wel een heel vervelend moment zo richting de feestdagen. Gelukkig heeft hij nog twee oliebollenmachines.

Gestolen op bestelling
Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een tweetal mannen hun slag slaan. In alle rust brengen ze de professionele machine in drie delen naar hun bus die in de Herenstraat staat. Laurens Bosman, zegt in het AD: “Dit moet een diefstal op bestelling zijn geweest. Een particulier heeft helemaal niets aan zo’n machine. Ik ben bang dat hij straks bij een andere oliebollenkraam staat waar die gewoon zal worden gebruikt. Verkopen heeft geen zin omdat het zo’n specifieke machine is. Dat valt op in zo’n kleine branche.’’

Getuigen gevraagd
Larens Bosman hoopt dat er getuigen zijn. Misschien hebben collega ondernemers bruikbare beelden van hun bewakingscamera’s. En misschien heeft er wel iemand zaterdagnacht door de Herenstraat gefietst tussen drie en half vijf. De politie wil vooral graag het kenteken van de bus hebben. De dieven kwamen bij het Ruysdaelplein de Herenstraat in en zijn vertrokken via de Kerkstraat.

Bron: Algemeen Dagblad
Foto: Bakkerij Bosman