Ninthe de Zeeuw krijgt prijs van loco-burgemeester René van Hemert

Het Rijswijks Jongerendebat ging vanmiddag direct stevig van start. Leerlingen van het Rijswijks Lyceum, ROC Mondriaan en het Wellantcollege gingen met elkaar in debat over actuele zaken variërend van de afschaffing van hondenbelasting, het aanbrengen van openbare verlichting in parken om de veiligheid te verhogen en hulp aan jongeren die in de schulden zijn gebracht.

Leerlingen gingen met elkaar, als ervaren politici, in debat
Na een zorgvuldige voorbespreking met “echte” gemeenteraadsleden mochten de leerlingen plaatsnemen op de zetels van de raadsleden en gingen met elkaar, als ervaren politici, in debat. Tot verbazing van de raadsleden was het debat zorgvuldig door de scholieren voorbereid. De leerlingen waren al snel verwikkeld in een stevig debat op hoog niveau.

Verlichting op zonne-energie opgewekte stroom
Uiteindelijk kwam het tot een stemming waarbij werd gekozen om in parken donkere plekken te voorzien van verlichting op zonne-energie opgewekte stroom. Hiermee kunnen in het donker de parken met led verlichting worden verlicht. Dit om het mogelijk te maken dat de 65 jarige opa, van één van de kinderen veilig zijn hondje kon uitlaten in het donkere park. Uiteindelijk won het Rijswijks Lyceum de wisselbokaal. Ninthe de Zeeuw, gelegenheids-fractievoorzitter van deze Rijswijkse school mocht van loco-burgemeester René van Hemert de prijs in ontvangst nemen.