Lokale partijen vinden elkaar in behoud oude raadhuis

Park Hofrust is prachtig opgeknapt, maar nu dreigt het oude Rijswijkse raadhuis binnenkort overbodig te worden. De lokale partijen van Rijswijk kwamen tijdens de laatste raadsvergadering direct fel in actie om duidelijk te maken dat dit historische pand van Rijswijk haar sociale en maatschappelijke taak in oud Rijswijk moet behouden en niet verkocht mag worden. “Er is al zoveel nostalgie verdwenen, waar we nu spijt van hebben, aldus raadslid Hennie van der Horst”.

In de gemeenteraad lag een nota over de ‘herschikking van het gemeentelijk vastgoed’. Wanneer het oude stadhuis naast de schouwburg is gerenoveerd, gaan er veel organisaties naartoe. Die organisaties verlaten panden die dan niet meer nodig zijn. Het sociale wijkteam oud Rijswijk vertrekt op dat moment uit het oude raadhuis. En alhoewel het nog niet zover is, werd door Beter voor Rijswijk, de fractie Van de Horst, Gemeente Belangen en Onafhankelijk Rijswijk duidelijk gemaakt dat het oude raadhuis niet leeg mag komen en dan gaat verloederen. Het is altijd een voorziening geweest met een buurtfunctie, dat mag niet in de uitverkoop.

De lokale partijen gaven onomwonden aan dat het oude raadhuis ook op de lange termijn een welzijnsactiviteit moet blijven voor de omgeving, een wijkcentrum voor de buurt. Daar is geen plaats voor een commerciële instelling.