Leerlingen Trias met musici Tollens Ensemble 

Leerlingen van Trias en musici van het Tollens Ensemble gaan samenwerken aan een muzikale voorstelling. Zojuist is bekend geworden dat de samenwerking financieel mogelijk wordt gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818. Muziekleerlingen van Trias en leerlingen van drie basisscholen uit Rijswijk die op school muziekles krijgen van Trias – cbs Melodie, de Petrusschool en de J.H. Snijdersschool – gaan samen met de orkestleden van het strijkersensemble musiceren. Voor de kinderen is het een unieke beleving om samen met muzikanten te musiceren in een voorstelling voor een groot publiek.

De samenwerking wordt zichtbaar op 11 januari 2017 in de jaarlijkse Nieuwjaarsvoorstelling van de gemeente Rijswijk in de Rijswijkse Schouwburg.

Eerder al werkte Trias met het Tollens Ensemble samen ; in 2014 gaf het ensemble een samenspeelconcert ter gelegenheid van hun 40 jarig bestaan en musiceerden zij met viool leerlingen van Trias, die of op school of in de vrije tijd vioolles kregen van Trias.