Komt Hansken hotel in de Rijswijkse Herenstraat?

“Den Haag heeft de Ooievaar, Rijswijk heeft Hansken. Het olifantje woonde vanaf 1634 in de stallen van Frederik Hendrik, de Prins van Oranje, aan de Rijswijkse Schoolstraat. Bijna 400 jaar later is Rijswijk officieel een stad, maar qua gevoel meer een gezellig dorp. Hansken krijgt nu een tweede leven en gaat Rijswijk nog leuker en aantrekkelijker maken. Met een bijzondere Hansken bank rond de grote boom voor de kerk.

Hansken hotel
Hansken hangertjes, een olifants menu, olifants kortingen, en misschien wel een Hansken hotel”, vertelt Elisabeth Rijkels van Piet Design aan Rijswijk.tv, de drijvende kracht achter Hansken, en ontwerpster van het nieuwe symbool van Rijswijk.“

Hansken zet Rijswijk op de kaart
De Rijswijkers maakten al kennis met Hansken. Door de Hansken kleurwedstrijd en 5.500 Hansken boodschappentassen die afgelopen zaterdag werden uitgedeeld in Oud Rijswijk. Hansken is het symbool van eensgezindheid bij Rijswijkse ondernemers. Buiten Rijswijk is onbekend hoe leuk Rijswijk is. Onbekend maakt onbemind. De vele activiteiten de komende tijd met Hansken als thema gaan daar verandering in brengen.

Rijswijk als toeristische trekpleister
Toerisme verdubbelt de komende tien jaar, in winkelstraten staan veel winkels leeg. Elisabeth: “Maak van de vrijkomende ruimtes in het centrum van Oud Rijswijk een verspreid gelegen boutique hotel: Hotel in den Oliphant. Eten kunnen de gasten bij de lokale horeca. Toeristen maken hiermee het leven in een Hollands stadje van binnen mee. En Den Haag en Delft zijn met lijn 1 goed bereikbaar”.