Kans op spekgladde wegen in Rijswijk

Na een enorm lange periode van droogte gaat het volgens de voorspellingen morgen rond de middag helemaal los met stortbuien. Buienradar laat op dit moment nog zien dat het tot die tijd droog blijft.

Kans op gladheid
De politie meldt dat er kans kan zijn op gladde wegen door winterse neerslag in combinatie met de lange periode van droogte. Dit komt door een mix van regen, opgehoopt vuil en de harde wind. Ook kapotte takken en bladeren die door de stormachtige wind los komen van de bomen en planten zorgen voor potentieel gevaarlijke situaties.

Anticipeer op het weer en pas je snelheid aan
De politie adviseert alle weggebruikers met klem om geen risico’s te nemen. “Pas je snelheid aan bij de extreme weersituaties, zeker de komende dagen. Neem geen risico en denk aan je eigen veiligheid en die van de overige weggebruikers”, aldus een woordvoerder van de politie aan Rijswijk.tv

Er is geen code afgegeven
Het warme weer is voor de komende periode even voorbij. Vandaag is de temperatuur al aardig gezakt. Dit gaat wel gepaard met heftige weersomstandigheden. Het KNMI waarschuwt voor windstoten tussen de 60 en 80 km/u met veel regen en onweer. Rijswijk.tv sprak met Leonie van het KNMI in de Bilt: “Er staat op dit moment nergens een code uit voor het weer. Gisteravond was code geel afgegeven in verband met onweer die vanochtend afliep.”

Advies van KNMI voor Rijswijk
Leonie vervolgt: “We geven een code af voor een aantal provincies, maar het kan ook erg lokaal zijn. We kunnen niet een specifieke code voor Rijswijk aangeven. KNMI kijkt via de eigen modellen en als er een nieuwe waarschuwing nodig is zal deze volgen.”