Jaarlijkse Museumnacht ook voor kinderen

Op zaterdag 16 maart is de derde editie van de Haagse Museumnacht Kids Creatief. Cultuursnuiven voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Zo’n twintig Haagse musea en culturele instellingen openen hun deuren tussen 17:00 en 22:00 uur. Het programma biedt bijzondere tentoonstellingen en films, spannende speurtochten en geinige workshops, dit jaar in het thema fantasie. Op de website www.museumnachtkids.nl is het volledige programma en info over de kaartverkoop te vinden.

Programma en thema
Na haar eerste editie in 2017 blijkt Museumnacht Kids een groot succes. Vorig jaar was de nacht zelfs helemaal uitverkocht. Dit jaar krijgt het leukste avondje uit voor kinderen een vervolg in het thema fantasie. De avond start met een gezellige en interactieve opening in het Gemeentemuseum. Daarna gaat het feest vrolijk verder in zo’n 20 deelnemende instellingen en prikkelen we de fantasie met inspirerende tentoonstellingen, workshops en activiteiten. Zo breng je je tekening tot leven in COMM, haal je je Reuzenbewijs in het Gemeentemuseum en ga je aan de slag met de toverlantaarn bij Huygens’ Hofwijck. In het Museon bouw en lanceer je zelfs een raket, en bij Nest en het Nationale Theater werk je mee aan een levend museum. Museumnacht Kids wordt dansend en springend afgesloten tijdens de afterparty in de Tweede Kamer. Fantasierijke outfits zijn meer dan welkom!

Vervoer met historische bussen
De verder weg gelegen deelnemers bereik je gemakkelijk met de gratis pendeldienst. Een ritje in de historische bussen van het Haags Busmuseum zijn een beleving op zich. De bussen rijden tussen het centrum en het Kinderboekenmuseum, Gemeentemuseum, Nest en Voorburg.