Het skatepark van Dries in de Treubstraat gaat er nu echt komen

Maandag om 16:00 uur kwamen een groep mensen bij elkaar om te vieren dat op het braakliggende terrein aan de Treubstraat binnenkort een skatepark gerealiseerd gaat worden.

Dries vroeg de raad om een skatepark
De 11-jarige Dries sprak in februari 2020 de raad toe tijdens een vergadering. Hij vroeg aan de gemeenteraad of ze voor hem een skatepark konden bouwen omdat zijn vriendjes geen plek hadden in Rijswijk. Nadat het skatepark bij het politiebureau was weggehaald moeten de kinderen uitwijken naar Den Haag of Delft om te skaten. Dries: “Ik ben 11 jaar en heb niets te doen in Rijswijk. Ik hou van buiten zijn en stunt graag met mijn stuntstep. Om te skaten moet ik nu naar Delft of de Binckhorst. Ik ben dan afhankelijk van mijn ouders.” De toenmalige burgemeester Michel Bezuijen wist te melden dat Dries de jongste inspreker ooit was die de raad om hulp gevraagd heeft.

Gemeenteraad dacht met Dries mee
Ed Braam van Beter voor Rijswijk sprak Dries in 2020 toe en complimenteerde hem met de durf om voor 80 mensen in de raadszaal te spreken. Rens Veerman van D66 bracht Dries in contact met de jongerenambassadeurs van Rijswijk. Marc Weterings van RijswijksBelang hield het onderwerp levend en de gemeenteraad keurde uiteindelijk het plan goed.

Skatepark 5 Skatepark 3 Skatepark 2 Skatepark 1
<
>