11-jarige Dries vraagt skatepark aan de Rijswijkse Raad

Rijswijkers mogen tijdens een raadsvergadering vragen stellen aan de raad door ‘in te spreken’. Tijdens de Raadsvergadering van 4 februari sprak de 11-jarige Dries van Dijk in. Burgemeester Michel Bezuijen wist te melden dat Dries de jongste inspreker in lange tijd is.

Skatepark in Rijswijk
Dries vroeg aan de raad of er een skatepark kan terugkomen in Rijswijk. Deze was tot enkele jaren geleden gelegen naast het politiebureau. Dries: ”Ik wil graag een skatepark in Oud Rijswijk. Ik ben 11 jaar en heb niets te doen in Rijswijk. Ik hou van buiten zijn en stunt graag met mijn stuntstep. Om te skaten moet ik nu naar Delft of de Binckhorst. Ik ben dan afhankelijk van mijn ouders. Daarom wil ik u vragen of er een plek kan komen in Rijswijk waar ik met mijn vrienden kan skaten.”

Applaus in de raadszaal
De jonge inspreker was het niet het enige unicum vanavond. De voorzitter van de vergadering stond een applaus toe voor de jonge inspreker. Dit is niet gebruikelijk tijdens een vergadering.

Lovende woorden vanuit de raad voor Dries
Ed Braam van Beter voor Rijswijk sprak Dries toe en complimenteerde hem met de durf om voor 80 mensen in de raadszaal te spreken. ”Ik heb gehoord dat de plek naast het politiebureau een beetje druk met verkeer is. Heb jij ideeën voor een andere plek in Rijswijk?” Dries antwoordde positief op dit verzoek. Rens Veerman van D66 stelde voor om Dries in contact te brengen met de jongerenambassadeurs van Rijswijk. De burgemeester gaf aan dat hij zal zorgen dat de gegevens gedeeld worden zodat dit contact gelegd kan worden.