Generaal is vliegwiel voor Bogaardgebied

De transformatie van de Generaal aan de rand van De Bogaard wordt steeds beter zichtbaar. Een ombouw van een 50 jaar oude kantoorkolos naar een glazen woontoren. “De Generaal is belangrijk, het is een vliegwiel voor het hele Bogaardgebied”, aldus wethouder Armand van de Laar, tijdens zijn werkbezoek aan De Generaal. De glazen gevel met ramen van de vloer tot het plafond geven de toekomstige bewoners een spectaculair uitzicht.

Heel indrukwekkend om te zien
“Het is geweldig om te zien hoe van het belastingkantoor een prachtige woonruimte wordt gemaakt. Nieuwbouw is makkelijker, maar er komt steeds minder ruimte voor gebouwen neer te zetten. We zullen steeds meer oude panden, kantoorpanden, moeten transformeren. Dan moet je vanuit de bouw heel creatief zijn omdat je met die beperkingen zit van die oude bouw. Dat is heel indrukwekkend om te zien”, vult de wethouder aan.

Grondwater verwarmt de woningen
De Generaal aan de Steenvoordelaan 370 krijgt 200 koop- en huurwoningen met oppervlaktes variërend van 70 tot 142 m2. De woningen zijn verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Half 2019 klaar is alles klaar, dan verwarmt grondwater de 200 woningen.

Met dank aan Leon Aertsgeerts en Recht uit Rotterdam.