[VIDEO] Gemeentebelangen Rijswijk blij met start renovatie oude stadhuis

Gemeentebelangen Rijswijk is blij dat het Rijswijkse college het voornemen heeft om de 1efase van de werkzaamheden binnen budget te gaan gunnen aan de bouwcombinatie Woudenberg / Homij. De daadwerkelijke start bouw staat gepland voor het eerste kwartaal 2020. Dit vierde ze afgelopen zaterdag samen met de partij en… taart.

Inzet voor het Huis van de Stad
Gemeentebelangen Rijswijk heeft zich sinds haar oprichting in 2002 ingespannen om het oude stadhuis voor Rijswijk te behouden. In de raadsperiode 2014-2018 is onder verantwoordelijkheid van toenmalig wethouder Ronald van der Meij (GBR) het plan ontwikkeld om het oude stadhuis in twee fasen te renoveren tot een Huis van de Stad voor Rijswijk. Dit nieuwe Huis biedt na realisatie het onderkomen voor de bibliotheek, Trias, Welzijn Rijswijk en de gemeentelijke organisatie tezamen met passende horeca.

Laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen
Ronald van der Meij: “Met het Huis van de Stad wordt een voor iedereen laagdrempelige ontmoetingsplaats gecreëerd met een breed aanbod van activiteiten voor jong en oud op een prachtige plek nabij de Landgoederenzone. Het Huis van de Stad staat voor verbinding en vormt ook letterlijk de verbinding tussen Oud en Nieuw Rijswijk. Het Huis van de Stad wordt een Rijswijks icoon waarmee we ons in de regio zullen onderscheiden”.

Parkeergarage onder de grond
Gemeentebelangen is van mening dat de directe omgeving rondom het toekomstige Huis van de Stad ook een opknapbeurt nodig heeft dat aansluit bij het gebouw. In dit verband is de partij stellig over het parkeren. Ronald van der Meij: “Wij gaan onverkort pleiten voor een parkeergarage onder de vijver tussen de Schouwburg en het Huis van de Stad. Dit voorstel wat onze collega’s van Beter voor Rijswijk eerder gelanceerd hebben, omarmen wij. Met de bouw van een parkeergarage geef je het omliggende gebied een enorme kans om er kwalitatiefs iets moois van te maken. Mede door de zeer lage rentestand op dit moment, hebben we nu de kans om met deze investering extra waarde aan de omgeving toe te voegen.”