Gemeente investeert  € 2 miljoen in Winkelcentrum In de Bogaard

De neergaande lijn is gekeerd voor winkelcentrum In de Bogaard. Kern van de wederopstanding is de nieuwe functie die het centrum krijgt. Het wordt een plek waar je elkaar ontmoet, je dagelijkse boodschappen doet, afspreekt voor een broodje of een lunch, maar ook naar de sportschool of zelfs de dokter gaat. Kortom, waar je voor je plezier naartoe gaat. Het wordt ook vooral heel groen, net als de rest van Rijswijk. Voor het Bogaardplein heeft de gemeente 2 miljoen euro beschikbaar om er een echte entree van het centrum van te maken.

Donderdagavond werd het plan gepresenteerd aan burgers, die in grote getale naar het stadhuis waren gekomen. Naast de ondernemers, de eigenaren zijn vooral de burgers nauw betrokken bij de plannen. Wethouder Ronald van de Meij was ook aanwezig om vragen te beantwoordden.

Traditionele winkelcentra hebben hun tijd gehad. Dat zie je ook bij de Haagse Superstores. De producten die de winkels daar verkopen, vind je goedkoper op internet. De investering van 200 miljoen euro in het nieuwe winkelcentrum Leidschenhage lijkt bij voorbaat weggegooid geld.

Het koopgedrag van de huidige consumenten is de laatste jaren veranderd. Alleen echte speciaalzaken hebben toekomst. Dat verklaart ook het succes van J22 in De Bogaard. Die heeft recent het pand van de buurman erbij gekocht.

De sfeer van het centrum wordt door het vele groen veel aangenamer. Eigenlijk is het vernieuwde Bomenplein hier al een voorbeeld van. Het Bogaardplein zullen we over twee jaar niet meer herkennen. Dat wordt een echt stadspark met veel terassen waar het goed toeven is.