Gemeente informeert bewoners over straatverlichting

Het college van B & W heeft woensdag en donderdag in delen van de stad huis aan huis een brief laten bezorgen over de problemen met de openbare straatverlichting. In de brief wordt aan de bewoners uitleg gegeven hoe het komt dat in de afgelopen tijd de verlichting op verschillende plekken langdurig is uitgevallen. Het heeft te maken met het vervangen van 110 schakelkasten in de gemeente. “Het nieuwe systeem communiceert nog niet goed met het oude”, schrijft het college.

In een vergadering van het forum van de gemeenteraad gaf wethouder Ronald van der Meij ook al uitleg over het probleem. Tijdens de vervanging van de schakelkasten is gebleken dat er sprake was van veel achterstallig onderhoud, en ook dat de bekabeling er slecht aan toe is. Deed het probleem zich eerst vooral voor in Te Werve, nu valt het in Cromvliet, Leeuwendaal, midden en nieuw Rijswijk de straatverlichting ook geregeld uit.

In de bewonersbrief meldt het college dat inmiddels de helft van de schakelkasten is vervangen. “Zodra het nieuwe systeem volledig functioneert, hebben we minder langdurige storingen dan in het verleden het geval was”, zo staat in de brief.