Don Bosco Rijswijk wint Kans Inspiratieprijs

“Ieder kind moet mee kunnen doen”, vertelt Marlies Cuppens nadat ze gisteren de prijs van € 2.500 in ontvangst heeft mogen nemen voor het project ‘Onmoeten en Beleven’. Don Bosco kreeg deze prijs van het Kansfonds tijdens de KRO-NCRV ledendag! omzien naar elkaar! “Met deze prijs kunnen wij weer verder met het project”

Ieder kind telt
“Bij Don Bosco vinden ze dat ieder kind telt, ongeacht afkomst en beperking. Het hele jaar door komen er kinderen uit de buurt, maar ook vanuit het asielzoekerscentrum”. Als meisje van elf kwam Marlies al bij Don Bosco, nu is ze er coördinator.

We zijn niet allemaal hetzelfde
“Voor mij is het belangrijk dat de kinderen bij Don Bosco zich allemaal hetzelfde voelen ondanks ze niet allemaal zijn. Dat is niet wat vanzelf gaat. Daar moet je aandacht aan besteden, want een kind met een beperking komt in het normale leven niet altijd in aanraking met een kid zonder beperking. Je moet zorgen dat ze elkaar ontmoeten. Er aandacht aan besteden ook als het niet loopt. We zijn niet allemaal het zelfde maar wat maakt dat uit”.

Verschillen worden tijdens spelen kleiner
Zijn kinderen in staat om onderlinge verschillen te overbruggen? Marlies: “Door ze samen te laten spelen worden de verschillen steeds kleiner. Dat doen ze bij Don Bosco Rijswijk.”