CDA wil strijdplan vanwege vertrek Shell

De Rijswijkse afdeling van de CDA heeft het college van B&W verzocht om met een strijdplan te komen vanwege het vertrek van de Heel uit de Plaspoelpolder en daarmee ook uit Rijswijk. Het vertrek betekent een verlies van 2.700 werkplekken in onze stad. Dit verlies heeft een grote impact op bedrijven die betrokken zijn bij de Shell.

Actief zoeken naar mogelijkheden
Tijdens de begrotingsbehandeling heeft het CDA het vertrek al aan de orde gesteld. “Wij missen ieder zicht op hoe het college in de aanloop op dit besluit van Shell heeft geacteerd, maar we zijn nog verbaasder dat men zich al direct bij dit vertrek heeft neergelegd. Tot op de dag van vandaag is er geen strijdplan aan de Raad voorgelegd waarin actief gezocht wordt naar nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus de Rijswijkse politieke partij in een verklaring.

Shell heeft ooit voor lage kosten veel grond in de Plaspoelpolder kunnen verwerven en laat nu daar nu een groot gat achter. Het CDA vindt dat het college alsnog met Shell in gesprek moet gaan.

Voorbeeld aan Hengelo nemen
In andere gemeenten zijn gevallen bekend van hard optreden van colleges bij het vertrek van een groot bedrijf. In Hengelo werd bij het vertrek van Siemens alles uit de kast gehaald om het bedrijf op andere gedachten te brengen. CDA Rijswijk wenst van het college een gelijkwaardig optreden. CDA: “Laten we ons aan Hengelo Spiegelen!”