CBR sluit wederom de deuren. Alle examens en toetsen afgelast

Het CBR heeft betere tijden gekend. In januari moesten ze de deuren nog sluiten in verband met een aanslag op het examencentrum aan de Lange Kleiweg.  In februari vonden zij hun nieuwe tijdelijke onderkomen in het oude Shell gebouw aan het Kessler Park. Kandidaten konden weer examens en toesten maken. Ook deze locatie is sinds maandag gesloten.

CBR gesloten wegens coronavirus
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het CBR besloten om vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Kandidaten en hun rijscholen zijn reeds geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Niet langer verantwoord om CBR open te houden
Algemeen directeur Alexander Pechtold: ‘Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen.’