Geen rijexamens in Rijswijk door brandstichting bij CBR

Vrijdagochtend is rond 07:45 brand uitgebroken in het pand van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aan de Lange Kleiweg.

Personeel en kandidaten aanwezig
Toen de brand uitbrak waren er al kandidaten aanwezig die rijexamen moesten doen. Deze examens zijn gecanceld. De schade aan het pand is enorm door rook en roet. Er zijn geen gewonden gevallen.

Brandweerwagens uit Rijswijk en Den Haag
In verband met de brand zijn brandweereenheden van kazernes Laak en Rijswijk ter plaatse gegaan. Vrijwel meteen na aankomst is opgeschaald naar ‘middelbrand’. Er kwam veel rook uit het pand en het gebouw is ontruimd.

Brandstichting wordt vermoed
De politie maakt bekend dat een man is aangehouden op verdenking van brandstichting. Het is nog niet duidelijk of het om een examenkandidaat gaat die bijvoorbeeld eerder gezakt is voor het rijbewijs.

Er kwam veel rook uit het pand, en het gebouw is ontruimd. Iedereen is op tijd naar buiten gekomen; er zijn geen gewonden. Geplande rijexamens kunnen door de brand geen doorgang vinden, want de schade aan het pand door rook en roet is enorm. Het CBR plant de uitgevallen examens op een latere datum opnieuw in.