Buurt is traag handelen gemeente meer dan beu

In het voorjaar, op 24 mei, besloot de gemeenteraad na twee jaar eindelijk de ponyweide aan de John F. Kennedylaan aan de buurt te gunnen. We zitten nu in de herfst. “De ponyweide ligt er een troosteloos bij”, zegt Hetty Jense teleurgesteld. Ambtelijke molens draaien wel heel traag”.

Op verzoek van de gemeente richtte de buurt een stichting op voor 500 euro. Ook vertrok de oude gebruiker per 1 oktober naar zijn nieuwe veldje bij de Vliet.

“We maakten al plannen voor het opknappen van het veldje, want het was weer erg verwaarloosd en er moest veel werk worden verzet. Maar eerst zou de gemeente het veldje nog schouwen. Twee dagen voor dit gebeurde hoorden we dat er ook 400,= euro per jaar aan huur voor het landje moest worden betaald. Dat was nooit eerder verteld. Ook al omdat de oude gebruiker 19 jaar gratis van het veldje gebruikte en het slecht onderhield”.
Nu hoorde Hetty Jense dat een mevrouw in de wijk Leeuwendaal een bedrag van 400,- euro krijgt van de gemeente omdat zij een actie opzette om de wijk een keer schoon te maken. “Wij maken al 10 jaar lang de parken van de Voorden schoon (het hele gebied tussen Guntersteinweg/Beatrixweg/Gen. Spoorlaan en Schaapweg) en  onze eigen straat en hebben hiervoor nog nooit een bedrag voor gehad ontvangen, terwijl de plastic tasjes en hondenzakjes die we hiervoor
gebruiken toch ook geld kosten. Dus van enige strategie hieromtrent  is me nog niets gebleken”.

Als goed verhuurder zal de gemeente de weide weer in de oorspronkelijke goede staat terug moeten brengen en de oevers beschoeiien, omdat die door de geiten destijds helemaal zijn afgekalfd tot soms wel een meter. Het hek is er destijds door de buurt niet voor niets omheen gezet.

Hetty: “En wat zegt de gemeente: “We moeten hierover nadenken. Nou dat wordt misschien weer een half jaar zo niet een jaar. Want, zo is ons inmiddels gebleken, de ambtelijke molens draaien wel heel erg langzaam! Dus beste mensen, we wachten wederom maar weer af…..”