Bijen kijken bij de imkerij Elsenburg bij Lommerijck

Op zondag 4 juni en maandag 5 juni van 10.30 tot 15.30 uur zijn de open dagen bij de Imkerij Elsenburg op Rijswijkse volkstuinvereniging Lommerrijck aan het Jaagpad. De Imker legt graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur.

Kom op bezoek met de kinderen en beleef een paar interessante uurtjes. De Imker vertelt over zijn boeiende hobby. Er is een observatiekast aanwezig waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Met de koningin met stip tussen de darren (de mannetjes) en werksters (de vrouwelijke bijen). De imker laat zien hoe honing wordt geslingerd, wat de bijen met het stuifmeel die ze halen doen of hoe je bijenkoninginnen kunt telen en waarom ze gemerkt zijn in een kleur die ieder jaar anders is.

De imkers van Lommerrijck zijn met de auto bereikbaar via de Plaspoelpolder. Volg de borden Herberg Vlietzicht richting het Jaagpad, dan onder de A4 door, na 400 meter vindt u het complex. Met lijn 1 van de HTM: halte Vlietbrug uitstappen, dan brug over de Vliet nemen en richting Delft lopen, ongeveer 400 meter.