Bewoners De Strijp halen plantjes voor hun tuinspiegel

Trots gaan de medewerkers van Middin op de foto met wethouder Marloes Borsboom. Zij hebben in hun kas de plantjes gekweekt die vanochtend zijn uitgereikt aan bewoners die weer 30 boomspiegels maken. De Groene Karavaan is erbij om adviezen te geven. Marloes Borsboom is enthousiast over het project in de Strijp. “De bewoners zetten de plantjes niet alleen in de boomspiegel voor hun huis, maar verzorgen die ook. Ze zijn echt betrokken bij hun straat en wijk”, zegt ze.

Straat krijgt meer kleur
“Het loopt als een trein”, vertelt Jacob Schot, van de Bewonersorganisatie De Strijp. “We hebben in de wijk al meer dan 100 boomspiegels. Elk jaar komen er meer. Dat geeft de straat een kleurig en daarmee de wijk een fleurig aanzicht”.

Als de aanhanger van Middin op de Strijplaan arriveert, heeft de Groene Karavaan zich al geïnstalleerd. Al direct komen de eerst bewoners hun plantjes halen. “Tien plantjes per boomspiegel, ze mogen zelf uitkiezen welke ze mooi vinden”, zegt Jacob, terwijl hij netjes alles afturft op het formulier.

Samenwerking met Middin
Vooral de lavendel is populair. Gelukkig hebben ze daar van een paar extra kratten van meegenomen. Trots helpen de medewerkers van Middin de bewoners. Het zijn uiteraard de plantjes die zijn weken liefdevol hebben verzorgd. “Vorig jaar haalden we de plantjes bij een handelaar. Dit jaar werken we samen met Middin. Van alle kanten een perfecte samenwerkring”.