Bewoners Hoornstaete komen uit de directe omgeving

De bewoners van de 25 appartementen van Hoornstate aan de Nassaukade 1 wonen hier nu zo’n vier maanden. Ze bezaten tot voor kort grote herenhuizen in de omliggende wijken zoals Leeuwendaal. De kinderen waren uitgevlogen, maar ze wilden wel in ‘hun’ buurt blijven wonen. “Als kantoorlocatie had dit pand geen toekomst. Toen bekend werd dat het een woonbestemming zou krijgen, reageerden direct veel buurtbewoners”, vertelt Ronald Van der Meij, wethouder stadsontwikkeling en lijsttrekker van Gemeente Belangen Rijswijk met de komende verkiezingen.

“Dat was wel even vreemd, ze claimden direct een appartement en we hadden nog niet eens concrete bouwtekeningen”, vertelt Jakko Dekker van De Maese Woningen. “In korte tijd waren alle 25 appartementen verkocht. Hierdoor konden we de nieuwe eigenaren betrekken bij de indeling”.

wonen nog in ‘de’ vertrouwde wijk
De heer en mevrouw Hirschi wonen al zo’n veertig jaar in Leeuwendaal . Ze begonnen op de Leeuwendaallaan. In de loop der jaren – met de komst van de kinderen – verhuisden ze van de Hoornbruglaan naar de Dillenburglaan. En nu dus naar de Nassaukade 1. “De grote tuin is een terras aan de Vliet geworden. Daar zitten we heel graag”, vertellen ze. “En we wonen nog in ‘de’ wijk en gaan naar onze vertrouwde winkels”. Het penthouse in nog niet helemaal klaar, maar dat is alleen al door het uitzicht fantastisch. “Met een uitzicht op Delft, Den Haag en richting Leiden, “vertelt de heer Geurtsen. Hij is ook voorzitter van de VVE geworden.

 

Woonruimte voor jonge gezinnen met kinderen komt beschikbaar
Hoornstaete was het eerste kantoorgebouw dat recent is omgevormd tot een appartementen locatie. Op dit moment zijn er meer projecten. Residentie Leeuwendael aan de overkant van Hoornstate. “De verkoop is net begonnen en er zijn al 7 van de 19 appartementen verkocht”, zegt Jakko Dekker, die ook de uitvoering heeft van dit project. Maar ook in de Plaspoelpolder zijn projecten, zoals de zelfklus woningen. En In de Bogaard zoals De Generaal. “Wanneer al deze appartementen bewoond zijn, komt er vooral voor jonge gezinnen met kinderen veel woonruimte beschikbaar”, voegt Ronald van der Meij toe. “Huizen waaraan ook veel behoefte is. Vaak al wat ouderen Rijswijkers hoeven hun vertrouwde stad niet uit en jonge gezinnen vinden hier grote huizen in geliefde wijken.”