Anderhalve maand na opknapbeurt is Station Rijswijk weer terug bij af

Wederom is het zo ver: Op Station Rijswijk zijn de roltrappen wéér kapot. Voor de zoveelste keer staan de trappen stil en ook de hygiëne en laat nog te wensen over. En dit allemaal terwijl het station eind maart nog een grote opknapbeurt kreeg. “Het station moet de mensen die hier voor het eerst komen juist verwelkomen maar het schrikt ze alleen maar af”, aldus een treinreiziger.

Personeelstekort
In december werd er nog meer dan een maand gewerkt aan de roltrappen. Medewerkers van de NS vertelden toen dat er vaak problemen zijn met de roltrappen door personeelstekorten en een tekort aan onderdelen.

“Het is haast niet te geloven”
“Het is echt haast niet te geloven hoe vaak de roltrap het hier niet doet. Ik ben hier 2/3 keer per week en heel vaak moet ik maar weer met de lift met die urinelucht. Overigens niet alleen in de lift hoor”, ergert een oude vrouw zich. “Van de week durfde ik niet eens een kaartje te kopen bij de kaartautomaat omdat er ontzettend veel water lag.”

Een andere jongeman is niet zo onder de indruk van de staat van het station. “Ik kan op deze manier nog een klein beetje aan mijn gewicht werken. Alleen maar beter dat de roltrappen het niet doen”, grapt hij.

Bijna slechtste station van Nederland
ProRail presenteerde in februari een ranglijst van alle stations in Nederland. Station Rijswijk eindigde hierbij op plek 387. Slechts zes stations werden slechter bevonden.

‘Dieptepunt van de stad’
Op 30 maart kreeg het station nog een grote opknapbeurt. Dat was voor het eerst sinds de opening in 1996. Er werd toen schoongemaakt en kreeg het station een nieuwe glasgevel. Een tijdje zag het station er goed uit maar nu liggen er haast overal weer plasjes, sigaretten en afval. Het station werd toen bestempeld als ‘dieptepunt van de stad.’