Defecte roltrappen al jaren probleem op station Rijswijk

Al zo’n anderhalve maand wordt er onderhoud gepleegd aan de roltrappen op station Rijswijk. Volgens veel mensen duren deze werkzaamheden echter veel te lang: “Al een paar jaar zijn de roltrappen om de maand kapot, het is echt verschrikkelijk.”

Oorzaak
De roltrappen op het station staan al vaker stil, maar sinds begin november staan er al hekken om de roltrappen, vanwege werkzaamheden. Verschillende reizigers speculeren op Forums van de NS over de oorzaak van de problemen. Zo worden voorbij razende treinen in verband gebracht met al het afval wat de roltrappen in waait. Ook wordt hevige regenval als mogelijke oorzaak van de defecte roltrappen genoemd.

Tekort aan werknemers en onderdelen
Volgens de NS komen de langdurige werkzaamheden door het tekort aan personeel van ProRail en een tekort aan onderdelen, dat ontstaan is door corona. Medewerkers die aan het werk waren aan de roltrappen op het station bevestigen dit. Volgens hen is het een grote klus om de roltrappen te vervangen. Zij verwachten dat deze begin volgend jaar weer in gebruik genomen kunnen worden.

“Beter voor mijn conditie”
Een voorbijgaande twintiger ziet de positieve kant er wel van in: “Maakt mij niet echt uit dat de roltrappen het niet doen. Is beter voor mijn conditie zo”, grapt hij.

Barbara uit Rijswijk vertelt aan Rijswijk.tv dat ze al jaren last heeft van de defecte roltrappen: “De ene keer werken ze wel, dan weer niet. Erg vervelend, vooral als ik elke keer mijn zware tas zelf de trap op moet tillen.”

Online ook kritiek
Ook online schrijft een reiziger: “Dit is een openbaar station wat er uitziet als een bouwput en zeer klantonvriendelijk is. Overigens heb ik dit niet zo lang op andere stations en in deze staat meegemaakt. Dit is nu al minimaal 13 maanden dat ik reis zo. Als er bijna geen onderhoud wordt gepleegd kan je net zo goed het station dicht gooien.”