[VIDEO] Afscheid wethouder Jorke van der Pol

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 5 februari heeft VVD-wethouder Jorke van der Pol afscheid genomen van de Rijswijkse gemeenteraad. Maandag stapte de VVD uit de coalitie. De directe aanleiding zit in de weigering van de Rijswijkse VVD om de door het college voorgestelde energievisie te accorderen.

Afscheidswoord Jorke
‘De fractie van de VVD heeft maandag de coalitie verlaten. Er is geen politiek draagvlak meer om vanuit het VVD zitting te nemen in dit college. Daarom heb ik besloten om mijn functie neer te leggen. Ik heb met veel plezier de portefeuille gedaan.’

Rijswijk goed leren kennen
Van der Pol vervolgt: ‘In de afgelopen periode heb ik Rijswijk veel beter leren kennen dan dat ik mezelf voor ogen kon houden. Ik heb veel positieve en enthousiaste Rijswijkers mogen ontmoeten. Ik kijk naar met veel dankbaarheid naar terug. Ik ben trots dat ik deze stad heb mogen dienen.’

Na de afscheidswoorden verliet Jorke de raadszaal.