Feestelijke oplevering plan Schoolstraat Rijswijk

De eerste opleveringen en afrondende bouwactiviteiten van de klassieke herenhuizen, stadswoningen en appartementen in project Schoolstraat in Oud-Rijswijk zijn een feit. Dat gebeurt woensdag 3 juni. Om dit te vieren zal wethouder Ronald Van der Meij van de gemeente Rijswijk op woensdag 3 juni vanaf 16.15 uur een symbolische sleutel overhandigen aan een van de kopers van een stadswoning aan de Blekerslaan. Alle kopers zijn voor deze middag uitgenodigd. Het project wordt gerealiseerd door Aannemingsbedrijf W.A. Waaijer uit Leidschendam. De ontwikkeling is in handen van BPD Zuid-West uit Delft.
Project Schoolstraat bestaat uit 17 drie- en vierlaagse woningen en ligt tussen de Schoolstraat, Blekerslaan en Frederik Hendrikstraat. Het plan is ontworpen door het Haagse Architectenbureau Braaksma & Roos, in nauwe samenspraak met onder meer de Stichting Buurtschap Oud-Rijswijk.

De klassieke woningen liggen rond een binnenplaats met ruime privé-terrassen en een groen middengebied. Onder de terrassen is een parkeerterrein met 37 parkeerplaatsen voor de bewoners en hun bezoek. Kopers zijn vooral tweeverdieners, gezinnen en senioren.

De woningen zijn verkocht door Van Oosterom & Verhagen Makelaars. Na de zomer is het gehele project afgerond en opgeleverd. Alle woningen in het plan zijn reeds verkocht.