Peutervoorlezen nu ook in Rijswijk

Het succesvolle peutervoorlezen komt ook naar de bibliotheek in Rijswijk. Het voorlezen is om de week op vrijdag om 11.00 uur bij de kindertribune en begint op vrijdag 26 augustus. De gratis voorleesochtenden zijn voor alle peuters van 2 – 4 jaar, met ouders en/of verzorgers. Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn ook van harte welkom. In de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg is het peutervoorlezen al jaren een drukbezochte activiteit op de woensdagochtend. Daarom heeft de Bibliotheek aan de Vliet besloten nu ook tweewekelijks voor te gaan lezen in Rijswijk.

Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het zorgt voor rust en regelmaat en het is vooral erg leuk.

Komt u met uw (klein)kind vaker naar het peutervoorlezen? Vraag dan om de spaarkaart. Elke keer dat u bij het voorlezen bent, krijgt u een stempel. Bij een volle spaarkaart krijgt uw (klein)kind een klein cadeautje.

Het overzicht met alle voorleesdata staat in de folder ‘Peutervoorlezen’. Die kunt u afhalen in de bibliotheek. Op www.bibliotheekaandevliet.nl vindt u ook alle data van het peutervoorlezen.