Snelheidscontrole op Prinses Beatrixlaan gestopt

Maandagavond hebben Rijswijkse agenten op de Prinses Beatrixlaan een snelheidscontrole uitgevoerd. De controle werd vroegtijdig beëindigd toen de bestuurder van een personenauto de maximum snelheid met 27 km/u overschreed en ook onder invloed van alcohol bleek te zijn. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de verdachte 305 ugl op het ademanalyseapparaat. Omdat er aanwijzingen waren dat de bestuurder mogelijk ook onder invloed was van andere stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, werd er door de politiearts bloed afgenomen. Het bloed is direct voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut te ‘s-Gravenhage
Daarnaast bestaat er twijfel of de verdachte wel in het bezit is van een geldig rijbewijs en of het voertuig beschikt over de vereiste verzekering. Hiertoe wordt nog een nader onderzoek uitgevoerd.

Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen wordt gevraagd een onderzoek te starten naar de rijgeschiktheid van de verdachte.