Van der Wel: Foodtruck Festival als deel van groter evenement

Tien jaar lang organiseerde Erwin van der Wel het zo succesvolle puur Rijswijkse gratis evenement Herfstpop in het Wilhelminapark. Na het rumoer over het gebrek van de reclame voor Foodtruck Festival zegt hij: ‘Eigenlijk zou je dit onderdeel moeten maken van een groter geheel’. Bij de presentatie van het Strandwalfestival vertelde de burgemeester al dat er mogelijk meer evenementen aankomen. Dit weekend werd voor het eerst het Troost Foodtruck Festival georganiseerd. Een leuk concept met tal van live muziek, veel aanbod van lekker eten. En activiteiten voor de kids zoals schminken, kinderbioscoop en spelen op een luchtkussen. Op de zaterdag zat het weer nog een beetje tegen, maar de bezoekers die kwamen waren enthousiast. Toen we samen met raadslid Jessica van Batenburg van Beter voor Rijswijk spraken met enkele ondernemers bleek dat zij het jammer vonden dat er niet meer reclame voor is geweest.
Zondag was het weer mooi, maar bezoekers die naar de Bogaard kwamen voor de ‘koopzondag’, keken vol verrassing naar het evenement op het Bogaardplein. Dat wisten ze niet. Al snel werd op Facebook gezegt dat er digitale borden moeten komen in Rijswijk. Overigens, de aankondiging van het Foodtruck Festival is bij Omroep Rijswijk door meer dan 10.000 mensen gelezen, is het bericht 50 keer gedeeld, had 130 likes en 29 reacties.

Rijswijks ondernemer Erwin van der Wel: “Eens over digitale borden waarin events binnen de Gemeente worden aangekondigd. Ben er niet van overtuigd dat het dan heel veel drukker zou zijn geweest. Zittend met een biertje en een heerlijke hamburger luisterend naar muziek dacht ik…..’het is wel heel specifiek’ . Eigenlijk zou je dit onderdeel moeten maken van een groter geheel”. Van 2002 tot 2011 werd Herfstpop door hem georganiseerd met een grote hoeveelheid vrijwilligers. Een gratis evenement met artiesten zoals Douwe Bob, Isis, Time Bandids en Partysquad.

In het kader van de participatie burgers is het leuk om te horen wat hij voor idee heeft. Veel vrijwilligers van toen staan al in de startblokken om te komen helpen.