Het warme weer zorgt voor overvol Wilhelminapark in Rijswijk

Zondag was de eerste echte zomerse dag van mei. Om 20:00 uur stond de thermometer nog op 24,3 graden. Het warme weer zorgde voor grote drukte in het Rijswijkse Wilhelminapark. De Gemeente Rijswijk heeft daarom aan het eind van de middag het parkeerterrein zelfs afgesloten vanwege de drukte.

Veiligheid in het gedrang
Het is erg druk, mensen parkeren hun auto in de berm en er is geen parkeerplek meer over. Handhavers vroegen mensen om elders te parkeren. omdat de gemeente de veiligheid niet kon waarborgen.

Lekker genieten
In de speeltuin zat het vol met gezinnen die de kinderen meegenomen hadden om te spelen. We spraken onder andere met Hannah, die samen met haar dochtertje naar het park was gekomen. “Het is echt genieten vandaag. Wij wonen in een flat en daar werd het al snel te warm met de zon op de ramen, daarom is dit park een uitkomst. Mijn dochter kan lekker spelen en ik geniet van de natuur.”

Barbecueën op het veld
Zoals ieder jaar is het ook traditie voor velen om in het park te gaan barbecuen. Openbaar barbecueën mag in Rijswijk alleen op het BBQ-veld in het Wilhelminapark, wel zijn hier een aantal regels voor. Zo blijft het barbecueën veilig en het park schoon. Terwijl we aan het rondlopen zijn zien we iemand aan komen lopen met een wegwerp BBQ onder de arm en een tas met vlees. Het is Randy: “Hier kijken we elk jaar weer naar uit. Mijn vriendin en ik steken elk jaar minstens één keer de BBQ aan in het park. De sfeer is gewoon net iets fijner dan in mijn achtertuin waar ik het onkruid nog moet weghalen,” zo lacht hij.