Veel ideeën voor toekomst van Wilhelminapark

Tijdens een levendige discussie op het gemeentehuis over de toekomst van het Wilhelminapark kwamen maandagavond ongeveer 70 inwoners en andere geïnteresseerden met tal van ideeën en suggesties voor het park. Wethouder Marloes Borsboom verwelkomde de bezoekers en sprak haar waardering uit over het feit dat zoveel burgers bereid waren de discussie over de toekomst van het Wilhelminapark aan te gaan.
De bijeenkomst werd voorafgegaan met de vertoning van een film over het park, gemaakt in eigen beheer van de gemeente door André Verhoef, die hier ruim twee jaar aan gewerkt heeft. Daarna konden de bezoekers op een interactieve manier hun keuzes en meningen doorgeven via de smartphone of tablet, zodat de resultaten direct op het scherm zichtbaar werden.

Er werden veel opties aangedragen: van ambulante horeca tot grotere horecabedrijven die ook mogelijkheden zouden kunnen bieden voor feesten en bruiloften, van openluchttheater tot een circuit voor mountainbikers. Het idee om het park in te richten met kleinschalige kunst kon ook op veel bijval rekenen.
Enkele vissers klaagden dat zij door de afsluiting van de toegangswegen niet met hun uitrusting per auto bij het viswater kunnen komen, maar anderen vonden deze afsluiting juist een probaat middel tegen ‘cruisende heren’, waar het park in het verleden mee te maken had.

De gemeente gaat alle ideeën en suggesties meenemen in de besluitvorming over het Wilhelminapark.

Helaas waren er tijdens de informatie-avond weinig bewoners aanwezig uit Rijswijk-Buiten, waar het park ook mede voor bedoeld is. Ook waren er weinig jongeren op de bijeenkomst afgekomen.