Wethouder René van Hemert tekent Retaildeal met minister Kamp

Vandaag, woensdag 18 november tekent minister Henk Kamp met maar liefst 31 gemeenten in Nederland een ‘Retaildeal’. Hierin staan afspraken voor een visie op de binnenstad, gericht op onder meer detailhandel. Ook het ontwikkelen van een actieplan is onderdeel van een Retaildeal. Wethouder René van Hemert van ‘Economie, Verkeer en Vervoer en Sport’ ondertekende vandaag in Den Haag de Retaildeal met minister Kamp van Economische Zaken. Gemeenten werken hiermee aan toekomstgerichte, levendige binnensteden. En werken daarvoor samen met ondernemers: winkels, dienstverlening, vastgoed en horeca.
Aanjager van de Retaildeals is Erik Struijlaart: “Bij de koplopers die vandaag de Retaildeals ondertekenen, zien we veel energie om in actie te komen voor een gezonde binnenstad. Van plan naar uitvoering. Maar ook in andere steden in Nederland zien we volop kansen. Daarom verwachten en ambiëren we in de komende tijd aanzienlijk meer deals te kunnen sluiten.”

De gemeenten laten met het tekenen van de Retaildeal zien dat ze inzetten op een gezonde toekomst van hun binnenstad. Dat het ministerie van Economische Zaken, de ondernemers en de gemeenten de deals nu samen ondertekenen, maakt dat de gemeenten de plannen nu snel kunnen uitvoeren.

De Retaildeals worden ondertekend tijdens de bijeenkomst Verkiezing Beste Binnenstad
2015 – 2017 van het Platform Binnenstadsmanagement.