Wereld in beweging. Vluchtelingen zijn in Rijswijk welkom, aldus PvdA

In een tijd waarin er meer vluchtelingen in de wereld zijn dan ooit, krijgt de plaatselijke politiek ineens een internationale dimensie als het verzoek van COA aan de orde komt. Aan de gemeente Rijswijk is gevraagd 800 asielzoekers op te vangen. De PvdA wil daar barmhartig en sociaal aan voldoen. Een rijke gemeente als de Rijswijkse met zoveel leegstand als in Rijswijk, hoort aldus de PvdA daaraan te voldoen. De positieve reacties van het college ondersteunt de PvdA van harte. Voor de PvdA geldt: iedereen doet mee, ook een vluchteling. Zoals Wil van Nunen (fractievoorzitter) het verwoordde ‘het college zit met verschillende politieke kleuren aan de bestuurderstafel en pakt dit vraagstuk samen op. Ik doe een klemmend beroep op de collega’s in de raad om dat ook te doen. Graag zien wij dit probleem als een humanitaire en maatschappelijke opgaaf. Laten we zo handelen.’
Natuurlijk moet er voor de mensen uit allerlei windstreken goede schone en veilige opvang zijn: scholing, dagbesteding, werk, gezondheidszorg zijn daarnaast voorwaarden waar door een gezamenlijke inspanning van alle Rijswijkers gehoor aan moet worden gegeven.

De communicatie met onze inwoners moet steeds aandacht krijgen, ook nadat er eind september (hopelijk) een positieve beslissing is gevallen. De PvdA gaat ervan uit dat het college een goede plek zoekt en daar ook in zal slagen.

Voor de eeuwige stroom van ontheemden en vluchtelingen moet er altijd onderdak zijn. Sterk en sociaal is de PvdA-er voor de mens in nood.