Praten en eten met Polen

Het Nivon Rijswijk organiseert op donderdag 25 juni van 19.00-21.00 uur Praten en eten met Polen in Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust 4. Door een traditionele maaltijd en een korte presentatie van Claudia Cenkala ten Dam, Wioletta Jaśkiewicz en Magda Spaans maakt U kennis met Polen. Het land Polen kent u ongetwijfeld van de Poolse arbeiders en van het verschrikkelijke concentratiekamp Auschwitz. Maar wist u ook dat het een schitterend land is?
Polen is gelegen in centraal Europa op ca 850 km afstand van Nederland. Het is een groot land (ca. 8 x groter dan Nederland) met diverse landschappen, variërend van de bergen in het zuiden tot de Oostzeekust in het noorden: Waaronder een 1000-merengebied 22 nationale parken.

Naast prachtige natuur heeft Polen met zijn 1000 jarige geschiedenis ook op cultureel gebied veel te bieden.
Zo staan er maar liefst 15 Poolse bezienswaardigheden op de Wereld Cultureel Erfgoedlijst van UNESCO!

Zoals de hanzestad Gdańsk (waarvan de architectuur op die van Amsterdam lijkt), de voormalige hoofdstad Krakau en de huidige hoofdstad Warschau, met de Oude Stad, die na de verwoestingen van WOII geheel opnieuw werd opgebouwd volgens oude schilderijen en tekeningen.

Claudia Cenkala ten Dam, Wioletta Jaśkiewicz en Magda Spaans van Multicultureel Platvorm Vrede & Vrijheid (www.mpvv.nl) zien er naar uit om u, via een heerlijke traditionele maaltijd en een korte presentatie, kennis te laten maken met hun mooie en gevarieerde vaderland: Witamy sedecznie (Hartelijk welkom)!!!

Deelname voor Nivon-leden gratis, neem uw pasje mee en voor niet-leden € 2,50.
Locatie: Het Oude Raadhuis in Rijswijk, Laan van Hofrust 4 OV 1 en 15