Ziggo biedt vanaf nu internet met 1 gigabit per seconde in Rijswijk

We verwachten steeds meer van onze internetverbinding. Snelheden zijn in de afgelopen jaren steeds hoger geworden. Ziggo heeft deze week een nieuwe stap gezet in supersnel internet en verhoogt zijn netwerk naar 1 gigabit per seconde. Binnen een aantal jaar gaat Ziggo nog verder groeien en kan dan snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde aanbieden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. Deze zijn nu maximaal 50Mbit per seconde.

Gigabit netwerk is bijna twee keer zo snel
Vanaf deze week zijn 28.000 huishoudens en bedrijven aangesloten op het gigabit netwerk. De maximale snelheid an 600 Mbit is daarmee verhoogd naar 1 Gigabit. Dat betekent bijna een verdubbeling van de snelheid. De verbinding is per direct beschikbaar. H enige wat je nodig hebt is een nieuw modem. Deze krijg je van Ziggo toegestuurd als je kiest voor de snellere verbinding.

Ook in de Plaspoelpolder
Ook bedrijventerreinen zoals de Plaspoelpolder, een ware plek voor vooruitstrevende mkb-bedrijven en innovatie, worden voorzien van de stabielere netwerkvoorziening. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 28.000 Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden.

Klaar voor de toekomst
“De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo’s ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst”, aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: “Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. ‘Gigabit zonder graven’ is daar een belangrijk onderdeel van.

Netwerk investeringen
Afgelopen jaar werd het kabelnetwerk in Rijswijk technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 44.585 nieuwe connectoren en vervingen ruim 4161 aansluitkabels in ruim 2378 straatkasten. Bij elkaar meer dan 4 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan.